Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Ομιλία του Αστροφυσικού Ν.Σέργη στο 8ο Χαλανδρίου


"Κρόνος, ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών:
Αποχαιρετισμός στην αποστολή Cassini"
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018  ομιλία του κυρίου  Νίκου Σέργη, ερευνητικού συνεργάτη του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, με ειδίκευση στη Διαστημική Φυσική.Ο νέος υπερεξειδικευμένος επιστήμονας που συνεργάζεται με τη ΝΑSΑ και απολαμβάνει ήδη περισσότερες από 700 αναφορές (citations) από συναδέλφους του, μίλησε στους μαθητές του προγράμματος «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα…πόσα από αυτά μπορεί να δει όμως;» με θέμα «Κρόνος, ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών: Αποχαιρετισμός στην αποστολή Cassini».

Οι μαθητές,οι οποίοι ήταν και άλλοι εκτός των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Αστρονομίας, γέμισαν μία ολόκληρη τάξη  και παρακολούθησαν την ομιλία του κυρίου Σέργη με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ο κύριος Σέργης αναφέρθηκε στην εξερεύνηση από το διαστημόπλοιο Casini

 

 του  Κρόνου

 και των δορυφόρων του. Του Εγκέλαδου  με τους πίδακες πάγου



και  του Τιτάνα με τις λίμνες μεθανίου :

 Στο τέλος είδαν ένα βιντεάκι με την τελική αποστολή  του διαστημοπλοίου Casini στην ατμόσφαιρα του Κρόνου όπου  και καταστράηκε.
 
Ήταν μία πάρα πολύ στοχευμένη ομιλία η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μέχρι το τέλος.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της πλατφόρμας e-Twinning Live στην οποία έχει εγγραφεί το πρόγραμμα. Στη Διαδικτυακή μετάδοση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί προσκεκλημένοι από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας , η  Gular Babayeva καθηγήτρια ASPC από το Αζερμπαιτζάν, και η Marija Blagovic καθηγήτρια από την Κροατία.  Επίσης  συμμετείχαν οι Gulay Guner, Hasan Bektas και  Serbal Kirath καθηγητές από την Τουρκία, οι Ana Lonela Crap και Andrea Izabela Botos καθηγητές από την Ρουμανία , η Albana Ferko καθηγήτρια από την Αλβανία και η Daniela Scillia καθηγήτρια από την Ιταλία.  
Επίσης, η εκδήλωση, βιντεοσκοπήθηκε από την καθηγήτρια του σχολείου μας κυρία Μανώλογλου , την οποία και ευχαριστούμε θερμά.
Ευχαριστούμε ολόψυχα τον κύριο Σέργη για την τιμή που μας έκανε να μιλήσει στους μαθητές μας.
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος:
Χρυσανθακοπούλου Κ., Νικάκη Α., Δανάσκος Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου