Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Σύντομο βιογραφικό της Κωνσταντίνας Χρυσανθακοπούλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα Αχαΐας και μεγάλωσε στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Πήρε πτυχίο Φυσικής από το τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών το 1997.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια  τα τελευταία 16 χρόνια και έχει διδάξει Φυσική , Χημεία , Γεωλογία, Βιολογία και Αστρονομία. Έχει εργασθεί και ως καθηγήτρια πληροφορικής σε δημόσια σχολεία και ιδιωτικές σχολές για 4 σχολικά έτη.

Έχει συμμετάσχει με εισήγηση σε δύο συνέδρια διδακτικής της Φυσικής, του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. ‘Έχει συμμετάσχει στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN στη Γενεύη της Ελβετίας. Κατέχει πιστοποίηση Α και Β επιπέδου στις ΤΠΕ.

Συμμετέχει με το σχολείο της, το 8ο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Χαλανδρίου, σε έργα e-Twinning και Erasmus+, με θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και διδακτικής της Φυσικής.

Δραστηριοποιείται τα τελευταία 8 σχολικά έτη διοργανώνοντας,  για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου της , ποικίλες επιμορφωτικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, διαθεματικές-διεπιστημονικές διδασκαλίες, με τη συνεργασία καθηγητών του σχολείου της και  περιβαλλοντικά προγράμματα με ποικίλα θέματα επιστημονικού - οικολογικού περιεχομένου με στόχο την επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της πάνω στη ρύπανση και την κλιματική αλλαγή. Είναι υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του σχολείου της τα τελευταία 6 χρόνια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου